Вхід

Перші відгуки кінокритиків про фільм "Оппенгеймер"

20.07.2023

Universal Pictures нарешті представила кіноепопею Крістофера Нолана про створення атомної бомби "Оппенгеймер" на світовій прем’єрі в Парижі. Перші реакції на майже тригодинну драму ллються потоком і сильні в усіх напрямках, а фільм називають "вражаючим досягненням" та "повним нокаутом".

У статті для The Los Angeles Times колишній критик Кеннет Туран назвав "Оппенгеймера" "можливо, найвражаючою роботою Нолана, але в тому, як вона поєднує в собі його визнану візуальну майстерність з одним із найглибших занурень у характери в американському кіно останнього часу" .

Метт Мейтум, заступник редактора Total Film, сказав, що останній фільм Нолана "приголомшив його", додавши: "Це дослідження характеру у найбільшому масштабі, з чудовою центральною грою Кілліана Мерфі. Епічна історична драма, але з чітко ноланівською чутливістю: напруга, структура, почуття масштабу, разючий звуковий дизайн, чудові візуальні ефекти. Ух ти."

Сценарист Ассошіейтед Прес Ліндсі Бар назвала фільм "видатним досягненням у його правдивій, лаконічній адаптації, винахідливому оповіданні та тонкій грі Кілліана Мерфі, Емілі Блант, Роберта Дауні-молодшого, Метта Деймона та багатьох-багатьох інших".

"Повністю поглинений "Опенгеймером", щільним, звуковим, напруженим фільмом, частково про бомбу, в основному про те, як ми приречені", – написав письменник The Sunday Times Джонатан Дін. "Щасливе літо! Мерфі хороший, але підтримка необхідна: Деймон, Дауні-молодший та Еренрайх навіть приколюються. Сміливий, винахідливий, складний фільм, який вразить аудиторію".

"Оппенгеймер", заснований на книзі Кая Берда та Мартіна Дж. Шервіна "Американський Прометей" 2005 року, відстежує створення атомної бомби під час Другої світової війни очима фізика-теоретика та керівника Манхеттенського проекту Дж. Роберта Оппенгеймера. Давній соратник режисера Кілліан Мерфі отримує свою першу провідну роль у наметі Нолана завдяки "Опенгеймеру", в якому також знімалися Метт Деймон у ролі директора Манхеттенського проекту генерала Леслі Гроувса-молодшого та Роберт Дауні-молодший у ролі Льюїса Штрауса. енергії США. Емілі Блант, Флоренс П’ю, Бенні Сефді, Майкл Ангарано, Джош Хартнетт, Рамі Малек та інші також відіграють головні ролі.

Берд раніше був у захваті від адаптації Нолана Оппенгеймер під час розмови в Інституті перспективних досліджень минулого місяця.

"На даний момент я приголомшений і емоційно приходжу до тями після того, як побачив це", – сказав Берд. "Я думаю, що це буде приголомшливе мистецьке досягнення, і я сподіваюся, що воно справді викличе національну, навіть глобальну розмову про проблеми, про які Оппенгеймер відчайдушно намагався висловитися — про те, як жити в атомний вік, як жити з бомбою та маккартизмом. — що означає бути патріотом, і якою є роль вченого в суспільстві, просоченому технологіями та наукою, висловлюватися з суспільних питань".

Джерело: proshokino.com.ua

Повернутися до списку новин